In dit artikel

1.    Je kunt je budget af stemmen op je 3D tekening

Als je weet wat je budget is, dan kun je daarmee je tuin gaan tekenen. Als je budget hoog is, kun je kiezen voor een luxe buitenverblijf met keramische tegels. Mocht je budget wat lager zijn, dan kun je ook kiezen voor een wat kleiner terras met een ander soort bestrating.

Je kan het ook andersom doen. Je ontwerpt je droomtuin met de materialen die je voor ogen hebt. Vervolgens kijk je op de productenlijst van onze 3D tuin designer en kun je de prijzen invoeren. Mocht het boven of onder je budget zitten, kun je de materialen aanpassen zodat ze beter bij jouw budget uitkomen. Zo zou je je beplanting kunnen upgraden of je zou je bestrating kunnen wijzigen naar een goedkopere variant. Aan jou de keuze!

3D tuin designer bestellijst

Je kan je productenlijst uitdraaien zodat je snel ziet wat je nodig hebt voor jouw droomtuin.

2.    Met het 3D tuinontwerp kan je de zon en schaduw zien

Door te kijken waar overdag de zon en de schaduw is, kun je hier op tactische wijze je terras op aanpassen. Ben je een zonaanbidder dan zou je je terras daar kunnen plaatsen. Zit je liever beschut? Dan kun je hoge beplanting plaatsen die de zon tegenhoudt.

Dit geldt natuurlijk ook voor je beplanting. Zo houden hortensiaโ€™s meer van halfschaduw dan dat ze de hele dag in de zon willen staan. De bloesem kan anders verbranden. In onze PlantEncyclopedie kun je de eigenschappen van bomen en planten bekijken zodat je jouw tuin daarop af kunt stemmen.

Als je je tuin in 3D tekent bij tekenjetuin.nl kun je met een klik op de knop het jaargetij, de dag en het uur kiezen zodat je snel ziet waar de zon opkomt en de schaduw heen gaat voor jouw tuin.

3D tuin designer schaduw en zon bekijken

Bekijk per seizoen en zelfs per uur hoe de zon en schaduw zich verhouden tot jouw tuinontwerp.

3.    Bekijk hoe de afmetingen er uit gaan zien

Je zou kunnen twijfelen aan de grootte van je gazon of vijver. Door in 3D door je tuin te wandelen kun je kijken of je het pad richting de vijver breed genoeg hebt gemaakt. Wellicht hou je van lang tafelen buiten met vrienden of familie. Dan zou je er voor kunnen kiezen je terras groter te maken. Met een 3D tuinontwerp komt de realiteit van jouw droomtuin steeds dichterbij.

3d tuin designer ligstoel

Een terras of een vijver?

4.    Vind je het wel mooi wat er is getekend?

Met een platte tekening kan het idee heel mooi lijken. Maar door te kijken in 3D weet je veel beter wat je kan verwachten. Door zelf je tuin in 3D te ontwerpen kun je zien of de stijl wel bij de rest van jouw huis past. Je kan vanaf de straat zo je nieuw tuin in wandelen. Of je bekijkt het vanuit je achterdeur. Je kan zelf op het dak van je huis gaan staan om te kijken of je tuin wel naar je zin wordt.

3D tuin designer rozentuin

Controleer of jouw tekening volledig voldoet aan jouw eisen in 3D!

5.    Voorkom verassingen

Na het tekenen en bekijken van je tuin in 3D kun je de prijslijst uitdraaien, een hovenier uit de buurt inschakelen of zelf aan de slag gaan. Je kan controleren of alles binnen het budget blijft en je behoud de controle over hoe je tuin er uit komt te zien. Je hebt al door je tuin heen gelopen in 3D en daardoor ken je ieder hoekje van je tuin. Er zijn voor jou geen geheimen meer, zelfs voordat je tuin is gemaakt.

3d tuin haag knippen

Tot slot

De 3D tuin designer is nu uitgebreider dan ooit. Het beeld is scherper gemaakt zodat je in nog meer details van je droomtuin kan gaan genieten. Je tekent je tuin eerst in 2D, daarna kun je er op je gemak in 3D doorheen lopen. Je hoeft dus niet zelf alle 3D modellen te tekenen zoals dat bij een Sketchup tuinontwerp wel zou moeten. De demo van de 3D tuindesigner is de eerste 30 dagen gratis. Mocht je nog vragen hebben, dan staat het helpcenter voor je klaar. Veel plezier met het maken van jouw 3D tuinontwerp met onze tuinontwerp app.

Leaf5Leaf6