In dit artikel

Een zomer lang plezier!

Rozen kunnen wanneer ze op de juiste locatie staan vanaf begin zomer tot de eerste vorst bloeien. Rozen staan het liefst op een zonnige plek, waar het ook wat waait.
In de lente hebben rozen wat speciale rozenmest nodig, vaak staat duidelijk op de verpakking vermeld hoeveel en wanneer je het beste de rozen kan bemesten. Verder moet je rozen regelmatig voldoende water geven en de verdorde knoppen verwijderen.

Tip: Kleine rozensoorten zijn prima geschikt als potplanten. Zo kan je ook op je balkon en terras een uitbundig bloeiende oase creeëren.

Perkrozen 

Perkrozen zijn winterharde compacte rozen. Door de dichte en lage groeiwijze zijn perkrozen bijzonder geschikt als vlakke groepsbeplanting in borders. De hele zomer door krijgen de perkrozen nieuwe knoppen. Let op! Snoei perkrozen ieder jaar en ze blijven bloeien.

Edelrozen 

Edelrozen zijn de rozen die je kent uit een boeket. Elke bloem zit apart op een steel. Ze bloeien meerdere keren per jaar en hebben vaak een heerlijke geur.

Klimrozen

Een van de mooiste rozensoorten is wel de klimroos. Door hun opgaande vorm, groeiend over hekken en pergola’s of als wandbedekking tegen tuinmuren of boomstammen. Ze geven grote en kleine tuinen een extra dimensie.

Meer klimrozen

Nostalgische rozen
Romantische rozen, nostalgische rozen, rozen van vroeger. Nostalgische rozen zijn robuust hebben een klassiek uiterlijk en een tijdloze geur. De hele zomer lang kan je genieten van hun oogverblindende schoonheid.

Bekijk hier de verschillende rozensoorten en markeer ze als jouw favoriet. 

Leaf5Leaf6