In dit artikel

Hoe pak je het aan

Het is een goed idee om nu al na te denken over hoe je er in de zomer bij wil zitten. Wil je een uitgebreid terras met overdekte zomerkeuken, of gaat je voorkeur uit naar een klein, eenvoudig roostertje? Veel is uiteraard ook afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je ter beschikking hebt, maar op zich is er voor een barbecue niet erg veel nodig. Met een paar vuurvaste stenen en een rooster kom je al een heel eind.

Bedenk daarom eerst wat je ongeveer wilt en waar de bbq moet komen. Houd daarbij in gedachten dat een barbecue flink kan roken, dus het is slim om het niet te dicht bij het huis, deur of raam te plaatsen. Heb je een eerste idee, dan kun je gaan googlen of eens gaan kijken in een bouwmarkt. Neem de maten op van de beschikbare ruimte en van de materialen die kunt kiezen. Aan de hand daarvan kun je dan een gedetailleerde tekening maken.

Een schoorsteentje boven de barbecue maakt het comfortabeler voor degene die het vlees (of andere gerechten) staat te roosteren, omdat de rook dan niet zo snel in het gezicht waait. Verder is het ook handig om bij het ontwerp rekening te houden met een verstelbaar rooster. Hoe dichter bij het vuur, hoe eerder alles gaar wordt, maar het verbrandt dan ook sneller. Het is dus prettig als je het rooster hoger of lager in de barbecue kunt schuiven.

Heb je alle informatie bij elkaar, dan kun je aanschaffen wat je nodig hebt en met het daadwerkelijke bouwen beginnen. Metsel de stenen aan elkaar en eventueel ook aan de grond, zodat het een stabiel geheel wordt!

Ga naar ‘De Nationale BBQ dagen’Β en profiteer nog tot 19 juni van de landelijke actie.

Een knus plekje

Denk ook eens na over je eethoek. Kies een eettafel die groot genoeg is en plaats comfortabele stoelen. Zit je graag lang en ook β€˜s-avonds buiten, dan zou je kunnen overwegen om een terraskachel aan te schaffen. Een afdak, feesttent of zonnescherm is handig voor het geval er eens een buitje valt.Β  Kortom, creΓ«er een knus plekje waar je heerlijk kunt genieten van je eigen tuin en eigen gemaakt voedsel! En met het bedenken van je wensen en hoe je daar aan kunt voldoen, kun je nu alvast beginnen. Een soort vakantie-voorpret dus!

Leaf5Leaf6