In dit artikel

Uitbreiding teken-bibliotheek:

Op veler verzoek is het complete  tuinverlichting assortiment van; van Vliet kastanjehout en Suslight (WA-verlichting) toegevoegd aan de teken-bibliotheek.

Naast de tuinverlichting zijn (alle) iconen toegevoegd die nog door jullie als gebruikers werden gemist. Van kastanjehouten meubelen, palen, dieren, rotsblokken, speeltoestellen tot beplanting, buitenverblijven, prieel en (glazen) overkappingen.

OPROEP: Vooral voor beplanting is het van belang dat jullie foto’s en namen aan leveren van planten/bomen die je graag terug wil zien in je tuinontwerp. Mail ons de door jou gewenste teken-bibliotheek uitbreidingen.

Grid en schaal:

In stappen is gewerkt aan meer mogelijkheden om maatvoering (nauwkeurig) in te stellen. Het onderliggende tekenraster (grid) kan worden ingesteld, standaard staat dit op 10 cm, dit kan lager worden gezet tot 1 cm en hoger tot 1 m, makkelijk met positioneren.

Positioneren kan nu dus door het ‘grid’ kleiner of groter te zetten icm de wizard rechtsonder.

Daarin kan je oppervlakken en objecte de maat exact ingeven. In deze wizard vindt je ook de optie ‘Object vastzetten’ hiermee kan je een ingesteld teken-object vastzetten. Het ongestoord verschuiven en doorkopiëren van ramen bijvoorbeeld.

Daken-kiezer / Hoogteverschil:

In de afgelopen periode is naast de vormen-kiezer een daken-kiezer toegevoegd. Hiermee kunnen gemakkelijk allerlei vormen worden ingesteld.

Deze functionaliteit biedt icm de kleurenkiezer de mogelijkheid om hoogteverschillen te maken in je tuinontwerp. Van grondwal / dijk tot helling- en puntdak.

Potlood / schets-weergave:

Van alle bestaande iconen is nu ook een potlood / schets-weergave beschikbaar, Een weergave van je tuinontwerp alsof je het met de hand/ een potlood geschetst hebt.

Er is nog veel meer op te noemen aan recente ontwikkelingen, teveel om op te noemen. Deze video zegt wellicht meer dan duizend woorden, ervaar zelf het gemak en de snelheid.

YouTube video

Maar vooral laat ons je wensen en vragen ook in het komende jaar direct weten, want de garDsign-tools die maken wij samen met jou. Vanuit de praktijk.

Leaf5Leaf6