In dit artikel

Hoe werken de nieuwe maat en hulplijnen?

In de de tekenbibliotheek is onder de categorie: Tekstlabel en hulplijnen een lineaal te vinden. Door deze lineaal te plaatsen in het ontwerp kunnen er heel eenvoudig afstanden tussen bijvooreeld een rij bomen worden bepaald.

maatlijn

Wanneer u de lineaal tekent parallel aan een reeds getekend oppervlak zal er een rode lijn worden getoont. Hiermee wordt aangegeven dat de lijn exact gelijk loopt met het naastliggende oppervlak, zelfs wanneer dit schuine lijnen zijn.

Hulplijnen

hulplijnen

Ook handig zijn de nieuw toegevoegde hulplijnen. Wanneer je bijvoorbeeld een boom hebt geplaatst en deze op de juiste plek wilt slepen dan worden middels hulplijnen aangegeven of de boom zich in het hart van een ander object of andere boom bevint.

Gegroepeerd verplaatsen

Om meerdere objecten tegelijk te verplaatsen of te kopieren, sleept u met de muis een rechthoek over de objecten die je wilt verplaatsen. Zorg ervoor dat de objecten volledig binnen het rechthoek vallen. Na het op maat slepen van het rechthoek, worden de objecten uitgelicht en kunt u deze verplaatsen of kopieren.

Tip: Maak gebruik van de pijltjes op het toetsenbord om objecten op de juiste plek in het tuinontwerp te zetten.

Klik hier en probeer de nieuwe functionaliteiten direct uit. 

Leaf5Leaf6