In dit artikel

Hoe kun je het beste de grond verbeteren voor jouw nieuwe beplanting

  • Wij mensen zijn altijd bang voor schimmels en bacteriën. Onterecht! In de bodem zitten veel schimmels en bacteriën die juist goed zijn voor de planten. Zij zorgen ervoor dat planten beter voedingsstoffen kunnen opnemen en daardoor beter groeien.
  • Ga je een nieuw stuk tuin aanleggen, wil je een plant verzetten of een nieuwe plant in de border planten? Vaak zijn de omstandigheden in de grond niet optimaal om de plant goed te laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan nieuwbouwgronden die helemaal verstoord en verdicht zijn. Gebruik dan een bodemverbeteringsmiddel.
  • Er zijn veel bodemverbeteringsmiddelen op de markt, die allemaal volgens hetzelfde principe werken. De schimmels en bacteriën in het middel zorgen ervoor dat het bodemleven meer wordt geactiveerd. Zo kunnen planten beter groeien.
  • Er zijn korrelproducten, maar ook potgrondproducten waarin alles verwerkt zit en die je gewoon met de hand kunt verwerken. Verdeel de korrels gelijkmatig over de border en meng deze door de grond. Meng ook wat door de plantgaten. Je zult zien dat de beplanting er wel bij vaart!

Wist je dat…?
…er in woestijngebieden onderzoek is gedaan naar de zin of onzin van bodemverbeteringsmiddelen? Henri Jansen vertelt er in deze video meer over!

YouTube video

Leaf5Leaf6