In dit artikel

Goed nieuws dus, wat ons betreft houden we dit vast: “Een groeiende en bloeiende tuinmarkt”. Wij hebben ook niet stilgezeten in het afgelopen half jaar en kijken tevreden terug bijvoorbeeld op meer dan 30 goed bezochte trainingen die we hebben mogen geven. Deze trainingen werden door de deelnemers ‘Goed’ gewaardeerd en wij hebben door deze bijna wekelijkse bijeenkomsten uw wensen en vragen direct mee kunnen nemen in verbeteringen en uitbreidingen aan de tekentool en het beheerpaneel.

Nagenoeg alle input is nu verwerkt en geïmplementeerd in onze tools, waardoor we aansluiten op de dagelijkse praktijk en wensen. Langs deze weg allemaal hartelijk dank voor het meedenken, de vragen en de complimenten. Wij hebben er hard aan getrokken, om in alle extra wensen te voorzien, het is dan prettig om waardering te krijgen. Maar vooral goed om te zien dat ermee gewerkt wordt en fijn om te horen dat onze tools, gebruiksvriendelijk, snel zijn en heel veel tijd bespaart. We zien dat een groeiend aantal hoveniers, (er zijn er 60 bijgekomen alleen al dit jaar) de mogelijkheden goed oppakken in de dagelijkse bedrijfsvoering, door projecten aan te maken en aan de slag te gaan met tekenen. Wat we ook zien is dat er mooiere tekeningen gemaakt worden door ervaring en de training. Wat kan er beter? Het insturen van een vraag/ mail wordt nog te vaak niet gedaan. We blijven het herhalen, heb je een vraag, vlot het niet tijdens het tekenen, of loop je ergens tegenaan, stuur een mail en laat het ons weten. Vaak zijn het kleine weetjes, die enorme verbeteringen, gemak en tijdsbesparing opleveren. Zijn er nog vragen schuif dan aan bij de training, schrijf hier in. Ook de consumenten hebben volop gebruik gemaakt van de mogelijkheden met 15.000 tekeningen in het afgelopen halfjaar. De verwachting is dat dit jaar het aantal tekeningen exponentieel zal groeien naar 40-50.000 tekeningen alleen al in 2016. Er zijn in het afgelopen halfjaar 150 Offerte/adviesaanvragen in de buurt gedaan. Let op! we zien dat er lang altijd niet ingeschreven wordt, misschien logisch het is oogsttijd. Maar… heel veel aanvragen die nu worden gedaan zijn voor maart, april volgend jaar!!

Extra tools in het afgelopen halfjaar zijn: het moodboard, bewateringsplanner, het matenplan en afdrukmogelijkheden.

Ook is de tekentool uitgebreider geworden in functionaliteiten en tekenmogelijkheden en is de bibliotheek daarnaast stevig uitgebreid met: kunstgras, verticale beplanting, diversen hagen, muren, natuurlijke schuttingen, daken, hekwerken, composiet enz…

Op verzoek van jullie hebben we het mogelijk gemaakt om direct verder te tekenen in een door jullie of de consument ‘Gedeeld’ of ‘Uitgelicht’ tuinontwerp. Door tekeningen op ‘Uitgelicht’ te zetten en een thema mee te geven kan in het voortraject snel door een aantal voorbeelden geklikt worden. Bekijk hier deze ‘Inspiratietekeningen’.

We zien veel kansen en uitbreidingsmogelijkheden. De leefbare tuin is hiervan een goed voorbeeld, in alle accounts hebben we het getekende profiel inzichtelijk gemaakt te beginnen met de grijs/groen-verhouding.

Een belangrijke meerwaarde ook voor jullie richting consument, veel gemeenten en media hebben aandacht voor dit maatschappelijke probleem. Deze meerwaarde bieden jullie nu op de website richting de consument. We hopen dit uit te breiden, we kunnen dit gaan doen als er voldoende leveranciers met oplossingen zijn aangesloten. Door het bieden van een ‘Levendetuincheck’ waarbij het ontwerp kan worden getoetst op bijvoorbeeld: Vogel-, Vlinder-, Bijen en Duurzaamheid.

Namens het Tekenjetuin-team een Zonnige ‘Break’ toegewenst.

Hartelijke groet uit Achterberg!

Leaf5Leaf6