In dit artikel

De bestrating is een zeer belangrijke factor voor de tuin, omdat het erg bepalend is voor de sfeer en het comfort. Oude, verzakte stoeptegels bijvoorbeeld, geven je tuin een rommelig, onverzorgd en goedkoop uiterlijk. Wanneer je ze vervangt door een keurige verharding, lijkt je hele tuin wel nieuw! Maar ook als je een compleet nieuw tuinontwerp gaat maken, is de verharding in hoge mate sfeerbepalend. Je kunt het heel strak en modern houden, of juist kiezen voor wat rondere vormen en een nostalgische uitstraling.

Een keuze maken is soms echter best wel moeilijk. Het zou eenvoudiger zijn als je er even een ‘tegelvloertje’ in kon leggen om te zien hoe het staat. Met onze tekentool kan dat! Met behulp van de verschillende opties voor bestrating aan de linkerzijde van het scherm, kun je heel eenvoudig de door jouw gekozen optie in je ontwerp tekenen. Door op de verschillende soorten bestrating te klikken, zie je meteen in je tekening hoe het eruit zal komen te zien. Daarnaast kun je ook het legverband aanpassen. Dat wil zeggen; het patroon waarin de stenen worden gelegd. In de video ‘hoe kies ik een legverband’ kun je heel goed zien hoe je dat moet doen.

Eerst het oppervlak aangeven

Als eerste moet je natuurlijk aangeven waar de verharding moet komen. De vorm van het vlak kun je aanpassen door gebruik te maken van de bekende bollen en vierkanten op de lijnen. Met de bollen vervorm je de lijn en met de vierkanten maak je de lijn langer of korter. Wanneer je te bestraten oppervlak de gewenste vorm heeft, selecteer je het vlak en klik je in de zwarte menubalk bovenin je scherm op ‘verbanden’. De menubalk klapt vervolgens open.

YouTube video

In de zwarte vakken die verschijnen, zie je de mogelijke legverbanden en afmetingen. Als je er met de muis over beweegt en één optie aanklikt, zie je dat verband direct in je eigen tekening verschijnen. Je krijgt dan dus meteen een goed beeld van hoe het uiteindelijke resultaat zal worden. Onder de legverbanden zie je een rotatiebalk. Wanneer je de punt verschuift, draait het legverband. Zo kun je de legrichting aanpassen. Ook dit zie je direct in je tuinontwerp. Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt, kun je ook de kleur van de stenen aanpassen bovenin de balk.

Rechts naast de werkbalk zie je het vlak waarmee je naar de webshop kunt gaan. Hier worden ook de producten weergegeven die voor jouw ontwerp van belang zijn. Je kunt dan, als je dat wil, direct de benodigde producten bestellen.

De Tekenjetuin tekentool heeft hiermee weer bewezen dat het op meerdere vlakken een zeer handig hulpmiddel is. Behalve dat het een handige tool is om je ideeën als een gedegen ontwerp op papier te krijgen (zodat je deze kunt voorleggen aan je tuinier of aannemer), helpt het je ook om een keuze te maken doordat je voor je kan zien hoe het resultaat wordt. In het overzichtje rechts in je scherm zie je bovendien welke materialen nodig/handig zijn en kun je ze direct bestellen bij de webshop van garDsign. Zo wordt het hele proces, van het eerste ontwerp tot je daadwerkelijke tuin, een stuk leuker, makkelijker en sneller!

Leaf5Leaf6