In dit artikel

Het maken van een geavanceerde ‘screenshot’ is in alle verschillende tools beschikbaar, dus in de ‘modus’: Tekentool (2D), Bewatering, Maten en in 3D. Van het 2D tuinontwerp kan met de knop ‘printen’ ook een geavanceerde pdf worden gegenereerd, je bepaalt zelf of de maatlijnen en afbeeldingen in de print komen te staan en in welke schaal je de tekening wil afdrukken. Onderstaand laten we een aantal voorbeelden screens zien van de knop ‘Printen’. Bij de knop ‘screenshot’ kunnen per modus afbeeldingen worden gegenereerd met/zonder de afbeeldingen, maatlijnen en/of maatlabels.

Klik rechts bij ‘Menu’ op ‘Printen’:

‘Vink’ vervolgens de gewenste opties aan in hoe je de print wil maken:

  • Bij optie 1; kies je voor met/zonder boodschappenlijst.
  • Bij optie 2; kies je voor met/zonder maatlijnen en afbeeldingen, bij het vinkje ‘toon raster’ wordt er een raster van 1 x 1 over de afdruk geprojecteerd.
  • Bij optie 3; kies je verschillende schaalopties, bij het vinkje ‘niet op schaal’ wordt het tuinontwerp zo groot als mogelijk afgedrukt en bij het vinkje ‘automatisch schaal’ wordt de gangbare schaal aangepast aan het papierformaat.
  • ‘Print los met maataanduidingen’ Hiermee kunnen detailadrukken worden gemaakt je klikt dan in het tuinontwerp de gewenste detailadrukken aan.
  • Bij optie 4; kies je voor een zwart/wit afdruk en/of kan je ook een A3 afdruk kiezen.

Er wordt een PDF gegenereerd die geprint of opgeslagen kan worden:

Leaf5Leaf6