In dit artikel

Ben je klaar met je tuinontwerp klik dan voor een beplantingsplan naar de modus: ‘Technish’ hier zijn verschillende manieren te vinden om het beplantingsplan goed zichtbaar te maken:

  • Legenda items toevoegen
  • Objecten uitlichten
  • Markering plaatsen

Legenda items toevoegen

De legenda kan worden toegevoegd door op de knop ‘Legenda items toevoegen’ te klikken, deze licht dan op vervolgens kan je in de tekening het oppervlak of object aanwijzen. De legenda wordt dan aangemaakt met letters, het getekende oppervlak wordt automatisch ingevuld. De tekst kan eenvoudig worden aangepast. Staat de letter niet naar je zin dan is deze gemakkelijk te verschuiven.

Objecten uitlichten

In de technische modus kunnen allerlei verschillende weergaves worden gekozen, door bijvoorbeeld te kiezen voor ‘toon witte achtergrond’ verdwijnt het tekenraster hiermee licht je dus de tekening uit. Het is handig en mooi om bepaalde elementen uit te lichten zoals bijvoorbeeld een vijver, de erfgrens enz. Dit kan je doen door te klikken op de knop ‘Objecten uitlichten’ ook oppervlakken worden daarmee in kleur zichtbaar. Ongedaan maken kan eenvoudig, door als de knop nog aan staat nogmaals te klikken.

Markering plaatsen

Er kan gemakkelijk een markering worden toegevoegd deze elementen zijn niet zichtbaar in de ‘Tekentool’ dit kan met tekst, lijnen, +, *, x, – wat je maar wil. Dit icm met de legenda en objecten uitlichten maakt dat er snel een beplantingsplan, matenplan en werktekening kan worden gemaakt afhankelijk van de situatie en wensen.

We hebben voor dit onderdeel een kort filmpje deze kan hier worden bekeken.

YouTube video

Leaf5Leaf6