In dit artikel

Over Suslight

Suslight (Sustainable Lighting Solutions) kenmerkt zich door een sociale en duurzame visie. “Dat herkennen wij ook bij het team van garDsign. Zij besteden veel aandacht aan de gebruikers van het programma en bieden veel nazorg. Wat ik ook heel prettig vind is het feit dat garDsign een volledige online tool is. Je hebt dus geen software nodig om te kunnen ontwerpen. Dat maakt het in mijn ogen breed toegankelijk voor een groot publiek”.

Maak een lichtplan met Suslight producten

Maak een lichtplan met Suslight producten

Efficiënter werken met een lichtplan

Het online tuinontwerp programma wordt continu doorontwikkeld. Zo hebben we nu een prachtige verlichtingsplanner waarmee we iedere tuin kunnen voorzien van een lichtplan. Deze tool wordt dus zowel voor particulieren, professionals en dealers gebruikt. Dankzij het automatische kabelplan weten de uitvoerenden exact hoeveel kabels ze nodig hebben en waar ze moeten komen te liggen.

Wil jij ook starten met een lichtplan voor jouw tuin?

Ontvang gratis account

Een duurzaam lichtplan

De Wit en zijn co-owners bouwen met Suslight aan een duurzame onderneming. Duurzaamheid betekent voor hun; keuzes maken met als doel zoveel mogelijk nalaten voor toekomstige generaties. Zij denken bewust na over de grondstoffen, de gebruiksduur en de impact van onze producten op het milieu. De verlichting van Suslight gaat zo’n 15 tot 20 jaar mee in de tuin, aldus de Wit. Suslight durft te stellen dat zij de meest energie-efficiënte producten van tuinverlichting in de markt hebben. Het aandeel verstorend blauw licht hun verlichting is zó laag dat het slaap-waakritme van zoogdieren er niet door verstoord wordt.

Een duurzaam lichtplan met Suslight

Een duurzaam lichtplan met Suslight

Suslight upcycling

De Suslight-armaturen worden gemaakt van aluminium. Zij hebben het mogelijk gemaakt om maar liefst 95% van het materiaal van hun lampen terug te kunnen nemen om er nieuwe lampen van te maken. Traditioneel krijgen de meeste hoveniers in deze markt de laagste marge terwijl ze het meeste werk steken in het verkopen van verlichtingsproducten. Wij willen daar een verschil  in maken. Er is geen enkel bedrijf dat onze prijskwaliteitsverhouding combineert met zo’n hoge inkoopkorting.

Werken met de producten van Suslight

Hovenier Henri Jansen is ambassadeur van het tuinontwerp programma van garDsign. Hij werkt graag met de Suslight producten en heeft een aantal tips voor ons gemaakt over het maken van een lichtplan in combinatie met de producten van Suslight. De tips van Henri over jouw lichtplan:

  • Maak eerst de keuze welke soort armaturen je wilt gebruiken.
  • Een aanschijnspot kun je richten op een element in de tuin dat je speciaal wilt uitlichten, zoals een mooie grote boom.
  • Ook sfeervol zijn grondspots: je kunt ze bijvoorbeeld op het terras of in de looppaden in je tuin verwerken. Ook grondspots zijn geschikt om een boom mooi in de spotlight te zetten.
  • Wandverlichting komt het beste tot zijn recht op een mooie schutting of muur. Ook in de veranda kun je gebruik maken van wandverlichting.
  • In de video gaat Henri aan de slag met kleine grondspots. Daarvoor heb je een transformator nodig. In de video laat Henri zien hoe hij vertakkingen maakt met de kabels om meerdere spots te plaatsen.

Tip

Nieuwe tuin ontwerpen? Een handige functionaliteit in tekenjetuin is de Verlichtingsplanner. Hiermee kun je eenvoudig een uitgebreid verlichtingsplan tekenen. Dit maakt je tuinontwerp helemaal af!

Bekijk het resultaat

Zien hoe Henri Jansen aan de slag gaat met de aanleg van grondspots in een tuin? Check snel de video! In deze video gebruikt de hovenier het 24-volt systeem van Suslight.

YouTube video

Wil jij ook starten met een lichtplan voor jouw tuin?

Ontvang gratis account

Leaf5Leaf6