In dit artikel

De nieuwste updates richten zich voornamelijk op het verder digitaliseren van de werkwijze. Zo kun je nu vanuit de tekentool eenvoudig lijsten maken die je kunt delen met wie je maar wilt: je medewerkers, onderaannemers, leveranciers of klanten. Bijvoorbeeld een bestellijst van materialen, of een complete beplantingslijst. Je kunt ook een bestellijst per leverancier opstellen. De ontvanger heeft geen inlogcode nodig, en kan waar en wanneer hij dat wil op zijn tablet of smartphone alle informatie – waaronder ook de afmetingen van de tuin – bekijken. Zo werk je digitaal, overzichtelijk én snel.

Vrijheid om te delen

In de gebruiksvriendelijke offertetool is bijna alles geautomatiseerd. Hierdoor bespaar je veel tijd en voorkom je onnodige rekenfouten. Je importeert de lijst van producten uit het ontwerp en onderbouwt de offerte met een calculatie; de aantallen, eenheden en prijs kun je via een pull-down menu aanpassen. Het gedeelde ontwerp mét offerte kan door de ontvanger zonder inloggegevens worden bekeken. Heen en weer communiceren kan allemaal geïntegreerd in één en hetzelfde systeem. Digitaal werken hoeft niet lastig te zijn!

Nog realistischer

Een andere handige functionaliteit is de 3D-tool. Deze is onlangs voorzien van een update waardoor het beeld dat je krijgt nu nog realistischer is! Je merkt het bijvoorbeeld als je let op de verlichting: die wordt nu scherper weergegeven waardoor jouw digitale wandeling door de tuin nog realistischer voelt.

X-, Y- en Z-as afzonderlijk instellen

Verder is het nu mogelijk om de x-, y- en z-as afzonderlijk van elkaar in te stellen. Bijvoorbeeld: in plaats van te kiezen uit een aantal standaard afmetingen voor een haag teken je deze haag nu precies in op de hoogte en breedte die jij wilt. Je kunt de hoogte van een boom aanpassen zonder dat de stam automatisch breder wordt. En je kunt de breedte van bijvoorbeeld een veranda aanpassen zonder dat automatisch dan ook de lengte in maatvoering verandert.

Producten spiegelen

Tot slot is het nu technisch mogelijk om producten te spiegelen. Een tuinhuisje kun je dus zowel rechts als links op het perceel plaatsen; de deuropening switcht automatisch mee zodat het passend is in jouw tekening. Al deze verbeteringen bieden je meer tekenfunctionaliteit, waardoor je een ontwerp nóg beter op maat kunt maken.

Wist je dat…?

  • je in het online tekenprogramma ook een bestaande plattegrond van het perceel, bijvoorbeeld van een bouwbedrijf, projectontwikkelaar of architect, kunt importeren als pdf of screenshot?
  • het mogelijk is om het canvas naar wens te verschuiven, instellen en aanpassen? Dat geeft je meer speling in werkruimte.
  • je in de 3D-weergave perfect kunt simuleren wat de zon- en schaduwkant van de tuin is? Zoom in door te scrollen. Je ziet de schaduwval van bomen en gebouwen vanzelf verschijnen!
  • je een maatvoeringsplan op schaal kunt genereren vanuit je tuinontwerp?
  • je het materiaal of de kleur van bijvoorbeeld bestrating ook later nog kunt veranderen in jouw ontwerp?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bij functionaliteiten kun je talloze video’s per onderwerp bekijken met deze en nog veel meer tips & tricks!

Leaf5Leaf6