In dit artikel

Onderhoudsvrije tuin

Het is zeker mogelijk om een onderhoudsvrije, mooie tuin te maken zonder dat het een saaie boel wordt zonder groen.

De onderhoudsvrije tuin tips van Henri op een rij:

  • Een goede bodem is de basis. Breng goede grond aan die verrijkt is met compost. Dat vormt een ultieme voedingsbodem voor de nieuwe planten.
  • Kies voor een ontwerp dat een aantrekkelijke mix vormt tussen onderhoudsvrij grind of bestrating en groen: zestig procent groen en veertig procent grind of bestrating zorgt voor een mooie balans. Maar hoe meer groen, hoe liever.
  • Denk goed na over de beplanting; zorg dat er ieder seizoen wat bloeit en kies ook voor een aantal wintergroene planten of planten die structuur aan een tuin geven.
  • De Texaanse Liguster is een mooie groenblijvende heester waarvan de jonge loten lichter van kleur zijn. Deze struik krijgt prachtige witte bloei in de voorzomer en er komen ook nog mooie bessen in. Maar natuurlijk zijn er meer mooie groenblijvende heesters.
  • Grassen geven een speels en natuurlijk effect en hebben ook in de winter sierwaarde.
  • Een bijzondere heester is de Edgewortia chrysanta โ€˜Grandifloraโ€™. In de winter valt deze heester al op door de mooie bloemknoppen. De bloei start in de late winter. Naast dat het een mooie plant is, is de geur van de bloemen heerlijk. Ook in de zomer is het een aantrekkelijke heester.

Maak jouw onderhoudsvrije tuinontwerp

Bekijk het resultaat

Benieuwd hoe de tuin is geworden die door hovenier Henri Jansen is ontworpen en aangelegd? Check snel de video!

YouTube video

Zelf zoโ€™n ontwerp maken?

Wil je zelf ook zoโ€™n gave, onderhoudsarme tuin ontwerpen? Dat kan heel snel en makkelijk via de online tekentool

Maak jouw onderhoudsvrije tuinontwerp

Leaf5Leaf6