In dit artikel

De Consument centraal stellen!

Er bleek behoefte te zijn aan een werkende ‘online tekentool’, de professionele tekenprogramma’s zijn moeilijk te doorgronden. Zelfs na een langdurige cursus zijn ze vaak moeilijk te bedienen en opgedane kennis zakt snel weer weg. Het aanpassen en gebruiken van reguliere tekentools in de markt was daardoor niet mogelijk. Van de grond af beginnen was dus de boodschap. Voordeel daarbij je kan gaan denken vanuit je droom, met als uitgangspunt hoe en op welke manier zou de consument het graag willen. Navraag leerde ons dat de consument anno nu graag zelf mee wil denken, zelf wil doen maar ook geholpen wil worden, bij de hand genomen worden in het proces. We zijn vervolgens de stappen gaan benoemen en uitwerken zoals je met je potlood een schets maakt van je tuin. Dit werkt ook visueel goed, je wil graag een 3D vertoning van je tuin, maar om goed te zien waar je mee bezig bent is het gemakkelijker om te schetsen in 2D. 

2D tekentool eerste stap?

Informatie vinden van producten was en is nog steeds ook een belangrijk punt voor de consument, zij wil graag transparant geinformeerd worden over de mogelijkheden en keuzes die gemaakt kunnen worden. Maar hoe doe je dat dan? Het moet namelijk niet storend zijn tijdens het tekenen en de informatie moet kloppen. We hebben als eerste stap gewerkt aan de 2D tekentool, met als doel om vanuit een goed werkend systeem, de tekentool verder te bouwen naar de stip op de horizon zoals 3D, Tablet tekenen en informatieve catalogus. Midden 2012 zijn we gaan testen een bijzondere uitkomst was bij de vraag wat mis je in de tekentool? Het antwoord: “een droogmolen” De droogmolen is toegevoegd en wordt inderdaad vaak ingetekend op dit moment is de droogmolen meer dan 20.000 keer toegepast in de Nederlandse tuin. Wij hadden hem vergeten, over het hoofd gezien, in elk geval onbelangrijk genoeg bevonden door hem niet mee te nemen in de tool. Het blijft voor ons belangrijk, terugkoppeling:

  • Welke producten mis je in de tekentool? 
  • Waar loop je tegenaan tijdens het tekenen?
  • Zijn er functionaliteiten die je graag anders wil zien?

Laat het ons weten stuur een mail naar service@tekenjetuin.nl

Tuinontwerpen op tablet tweede stap

Wandelend door je tuin, of vanuit je gemakstoel je tuin schetsen, een duidelijke wens van onze gebruikers. Hierop hebben we direct bij de bouw van het tuinontwerpprogramma voorgesorteerd, daarvoor hebben we bij de fundering al belangrijke keuzes gemaakt. Daardoor konden we vlot na de lancering van Tekenjetuin® uitbreiden met de mogelijkheid van online tuinontwerpen op je tablet en/of I-pad. Een belangrijke tweede stap direct op de browser van je tablet je tuinontwerpen, met je tablet in de hand door de tuin wandelen en schetsen. Letterlijk de vervanging van het schetsblok en potlood het tuinontwerp wordt opgeslagen, hoeveelheden wijzigen mee en productinformatie is beschikbaar vanuit je tuinontwerp. Het gebruik van de tekentool met tablet groeit tot op de dag van vandaag nog steeds.

Fun, gemak en service met 3D tuinontwerpprogramma

Fun, gemak en service is wat wij willen bieden aan de consument, gebruiker van ons platform en de tekentool Tekenjetuin®. Om dat te kunnen bieden is de eerste vraag: Wat wil de consument? en niet onbelangrijk is er wel behoefte om zelf een tuin te kunnen schetsen. We hebben dat natuurlijk vooraf gevraagd aan de consument, maar ook aan ons zelf als infra en hoveniersbedrijf. Je wilt toch eigenlijk als hovenier gewoon een programma waarmee je lekker vlot en snel, liefst op je tablet je tuin kan tekenen. Helemaal mooi zou het zijn als je het zo visueel echt mogelijk kan maken, door een 3D weergave van je tuin, als derde stap hebben we 3D-ontwerp functionaliteit toegevoegd. Ruim twee jaar na lancering weten we het zeker, meer dan 360.000 gebruikers van Tekenjetuin® 7.000.000 miljoen getekende objecten verder en met meer dan 30.000 opgeslagen bewaarde tuinen in Nederland hebben we heel veel ervaring op kunnen doen, maar ook telkens input gekregen en gevraagd van de consument en de vakman. Het gebruik van de tekentool is een mooie waardering, we blijven graag horen wat er beter kan stuur een mail naar service@tekenjtuin.nl  

Leaf5Leaf6