In dit artikel

Versier je kronkelhazelaar (tuintip #1)

Pasen staat voor nieuw leven. En de Paastak versierd met eieren is hét symbool dat bij dit feest past. Een tak van de kronkelhazelaar is gewoonweg gemaakt om als Paastak te gebruiken. Ook een krullende wilgentak kun je prachtig versieren. Heb je toevallig een struik in de tuin met mooie gekrulde takken? Versier deze ter plekke met eitjes, veertjes en strikjes. Natuurlijk in pasteltinten die passen bij dit feest: geel, lichtgroen, wit, beige en roze. Wil je een meer moderne touch geven aan je Paastak? Kies dan voor decoratie in goudtinten, of juist zwart-wit.

Kronkelhazelaar in de tuin? Versieren met Pasen!

Kronkelhazelaar in de tuin? Versieren met Pasen!

Op de brunchtafel (tuintip #2)

Heb je geen wilg, kronkelhazelaar of andere geschikte struik in je tuin om te versieren? Koop deze takken (of nog beter: vraag een bekende die wel deze struik heeft) en plaats de takken in een stevige vaas. Een echte eyecatcher op de brunchtafel of om in de veranda te zetten! Wil je wat anders dan de klassieke versiering, laat dan de eitjes en veertjes zitten. Wikkel in plaats daarvan gekleurde wol, draden of touw om de takken.

Krans aan de deur (tuintip #3)

Je voordeur, achterdeur of schuurdeur kun je heel eenvoudig in Paassferen hullen. Hang een mooie krans op en versier deze met wat eitjes of veertjes. Een groene krans met een geel lint geeft ook al een voorjaarsgevoel. Geen fan van een krans, toch een Paastintje bij de voordeur? Zet een groenblijvende plant in een pot bij de deur en hang eitjes en strikjes aan de takken.

Een krans met subtiele Paasdecoratie.

Een krans met subtiele Paasdecoratie

Mand met extra’s (tuintip #4)

Van een rieten mand vol voorjaarsbloeiers zoals Krokussen, Viooltjes, Blauwe Druifjes en Hyacinten heb je lang plezier. Een extra Paastintje bereik je door een mooi lint om de mand te knopen in lichtgeel, -groen of roze.

Less is more (tuintip #5)

Hou je niet van al die zoete kleurtjes maar wil je toch een subtiel vleugje Pasen op de tuintafel creëren? Less is more! Vul een grote, aardewerken schaal met mos en leg er een paar kleine eitjes in natuurtinten in. Vul eventueel aan met wat takjes of veertjes.

Natuurlijke decoratie met een Paastintje

Natuurlijke decoratie met een Paastintje

Bescheiden Paasvuur (tuintip #6)

Een echte traditie zijn Paasvuren; deze symboliseren het licht van Pasen. Maak je eigen bescheiden Paasvuur in de tuin door hout in een vuurschaal te laten branden. Is het slecht weer, zet dan een tableau met kaarsen in pasteltinten neer en geniet van de sfeer! Tip: breek voorzichtig eitjes en gebruik de helften van de eierschaal als houders voor waxinelichtjes.

Schoon, schoner, schoonst (tuintip #7)

Mooie, zelfgemaakte decoratie zoals een Paastak of mand met voorjaarsbloeiers, komt pas echt goed tot zijn recht in een frisse, schone omgeving. Het terras en veranda moeten dus helemaal spic en span worden! Een terras dat je regelmatig schoonveegt, heeft minder kans op groene aanslag omdat er minder vocht op blijft staan. Veeg de tegels of vlonder schoon en geef de tuinset een flinke opfrisbeurt. Kies voor fleurige kussens en een mooi tafellaken om het sfeertje tot in de puntjes af te maken.

Heb je zin om een nieuw tuinontwerp te maken voor jouw tuin?

Start direct met jouw tuinontwerp

Leaf5Leaf6