In dit artikel

Tuinkalender jaaroverzicht

In dit tuinkalender jaaroverzicht zie je van Januari tot en met December alle klussen op een rij die je uit kunt voeren om jouw tuin te laten floreren.

Januari

Het is Januari en we hebben dan (over het algemeen) toch wat koude dagen. Door de kou groeit er nog niet zoveel maar er zijn wel wat klussen uit te voeren! Denk aan de voedertafel van je vogeltjes, ook zij hebben het wat moeilijker om eten te vinden!

Bekijk hier de tuinkalender van Januari >>>

Februari

De klussen in Februari zijn erg afhankelijk van het weer en de temperatuur. Het kan in Februari zelfs nog iets kouder zijn dan in Januari! Hou je planten in de gaten, er kan nachtvorst ontstaan. Stel het planten nog even uit totdat de temperatuur stijgt.

Bekijk hier de tuinkalender van Februari >>>

Maart

Dit wordt de maand om je handen flink uit de mouwen te steken! De zomer komt er aan en dan wil je van de tuin kunnen genieten. Kijk ook eens na of je nog wat onderhoud kunt plegen aan je schutting of andere zaken in je tuin.

Bekijk hier de tuinkalender van Maart >>>

April

Je zult merken dat in April alles weer volop tot leven komt. Het groen groeit als een tierelier en de vroege voorjaarsbloeiers zijn alweer bijna uitgebloeid. Gezien de feestdagen heb je lange weekenden en dus lekker veel tijd om in je tuin te spenderen!

Bekijk hier de tuinkalender van April >>>

Mei

De zomer komt steeds dichter bij. Het gazon is mooi diepgroen, de borders staan in de bloei. De β€œr” is uit de maand dus het is tijd om te controleren of jouw planten de winter goed zijn doorgekomen. Het weer kan nog alle kanten op maar of het nou regent of dat de zon schijnt: in de tuin is er genoeg te doen!

Bekijk hier de tuinkalender van Mei >>>

Juni

Een stralend blauwe lucht en een lekker zonnetje. Dat is wat we verwachten van de maand Juni. Je wilt gaan genieten van jouw terras maar vergeet de moestuin niet! Die vraagt nu veel aandacht. Ga je op vakantie? Regel dan iemand die een oogje in het zeil kan houden voor je.

Bekijk hier de tuinkalender van Juni >>>

Juli

We zitten midden in de zomer! DΓ© tijd om te genieten van je tuin. Je tuinmeubels staan klaar, het terras is gezellig, in de tuin bloeit alles en staat het vol met kleuren en geuren. Kom eens uit die hangmat en geef je tuin wat onderhoud.

Bekijk hier de tuinkalender van Juli >>>

Augustus

Vaak zitten we nΓΊ in een van de warmste maanden van het jaar. Het groeien en bloeien neemt al wat gas terug. Als je een moestuin hebt, kun je deze gaan oogsten. Hou ook een oogje op de komende maanden en installeer alvast de tuinverlichting.

Bekijk hier de tuinkalender van Augustus >>>

September

De dagen worden weer korter maar de temperaturen kunnen nog flink oplopen. Het is slim om je planten extra aandacht te geven en goed voor te bereiden op de winter. Maak een beplantingsplan zodat je de juiste beplanting kunt bestellen.

Bekijk hier de tuinkalender van September >>>

Oktober

Het is herfst, bladeren vallen uit, de geur in de tuin wordt anders en het weer wordt wispelturig. We gaan de tuin voorbereiden op de winter.

Bekijk hier de tuinkalender van Oktober >>>

November

De kans op vorst wordt weer realistisch. Tijd om de handschoenen en de winterjas uit de kast te halen want er is genoeg te doen in de tuin! Bekijk eens in de PlantenEncyclopedie, hierin zie je welke planten mooi zijn in de winter. Zo heb je altijd kleur in de tuin!

Bekijk hier de tuinkalender van November >>>

December

Het is nu weer Γ©cht koud. Veel zal er op dit moment niet groeien. Je houdt dus veel tijd over om te gaan bedenken wat je in het nieuwe jaar wilt gaan doen met de tuin! Kijk eens naar ons gratis tuin tekenprogramma en ontwerp jouw nieuwe tuin!

Bekijk hier de tuinkalender van December >>>

Start direct met tekenen!

Leaf5Leaf6