Door input trainingen tekentool uitgebreid

Teunis van de pol
Teunis van de Pol
25-05-2016

Deze trainingen, het 'kennis delen' hebben een positieve invloed op de doorontwikkeling. We hebben nu nog sneller door kunnen ontwikkelen en direct met u kunnen toetsen wat wel/ niet werkt. De opmerkingen, vragen en wensen hebben we meegenomen en gebruikersvriendelijk ingebouwd in de tool.

We horen nog wel eens de wens om alle vernieuwingen en uitbreidingen met u te delen, dat zijn er de afgelopen maanden honderden dus dat wordt teveel. We doen toch een poging om een aantal (belangrijke) onderwerpen uit te lichten.

Afdrukken op schaal

De afdrukmogelijkheden zijn uitgebreid waarbij het nu ook mogelijk is om zelf een schaal te kiezen deze functionaliteit is terug te vinden bij de knop 'Printen'. Daarnaast is het mogelijk gemaakt om screenshots te maken niet alleen van het 2D en 3D tuinontwerp maar ook in de 'Modus-Maatlaag' en in de 'Modus-Moodboard'. Toegevoegde afbeeldingen en maatlijnen kunnen in de print en/of screenshot eenvoudig worden aan/uitgezet.

Wisselen van kleur, verband en soort

In de bibliotheek is een categorie 'Muren' toegevoegd dit is gedaan om gemakkelijk vrijstaande muren te kunnen intekenen, waarbij kan worden gewisseld van breedte, kleur en verband. Bij de kleuren kan ook worden gekozen uit diversen houtkleuren, als deze al een verband hebben dan kan u bij verbanden 'geen verband' selecteren. Dezelfde techniek hebben we toegepast bij de woning en het tuinhuis, de muur kan nu eenvoudig worden gewisseld van kleur met het gewenste verband. Ook bij 'Hagen' is dit op deze manier uitgebreid, een haag kan nu in iedere gewenste soort (kleur) worden getekend en gewisseld in breedte. In de categorie 'Paden' zijn op verzoek meerdere 'Staptegels-stroken' toegevoegd maar ook bestratingstroken.

Tekenen van een bomenrij of plantenborder

Bij het vullen van een border met struiken is het mogelijk gemaakt om direct het hele vak te vullen met struiken. Een rij bomen en/of struiken kan worden getekend door te kiezen voor 'Veelhoek' (de zeskantbout). Bij alle oppervlakken, hagen en schuttingen zijn de tekenmogelijkheden uitgebreid. Het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om een haag direct als cirkel en/of vierkant in te tekenen.

Hoe start ik met tekenen

Tijdens de training(en) hebben we uitgelegd in welke tekenvolgorde gemakkelijk en snel een tuinontwerp kan worden geschetst. Bij een tuinontwerp is de bebouwing de basis, begin daarom met het intekenen van de woning, garage en het tuinhuis. Vervolgens kan het ontwerp worden opgebouwd (met maatlijnen) vanuit de woning.

Training

Wil je meer te weten komen over de tekentool? We geven nog twee gratis trainingen dit jaar en er zijn nog plekken vrij! Klik hier om je in te schrijven.

Alle rechten voorbehouden | Tekenjetuin | © 2022 | disclaimer | privacy beleid | algemene voorwaarden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram