In dit artikel

Roteren van oppervlakken

Zo is het mogelijk om naast objecten nu ook oppervlakken te roteren. Dit maak het makkelijk om eerst snel bijvoorbeeld een rechthoek te tekenen en daarna deze in de juiste positie te draaien.

Roteren van oppervlakken

Pergola 

Om de juiste hoek te bepalen is de maatlijn nu uitgerust met een graden aanduiding. Zo kan je direct van alle objecten de juiste hoek bepalen en doorvoeren in alle parallel lopende objecten en oppervlakken. Ook is er een maatlijn toegevoegd waarmee je gemakkelijk met een pijl de afmetingen kan markeren.

Veel gehoorde vraag was de mogelijkheid om palen onder de pergola te tekenen. ook hiervoor hebben we een oplossing bedacht. Zo kunnen er nu op elk gewenst punt palen onder de pergola worden geplaatst. Let op! Er zitten nu twee pergola-objecten in de biblotheek, bij het toevoegen van losse palen, onder bijvoorbeeld de pergola, kies je de pergola; ‘het oppervlak’ die je op maat kan slepen.

3D Viewer compleet

Nog maar een paar maanden geleden is het mogelijk geworden om oppervlakken in 3D een starthoogte mee te geven. Dit kon nog niet met objecten zoals tafels, bomen en verlichting, we hebben gezocht naar een goede en eenvoudige manier om dat mogelijk te maken. Want zonder deze mogelijkheid zou de 3D tuinviewer niet compleet zijn. Vanaf nu kan je aan elk willekeurig oppervlak of object een starthoogte meegeven, bijvoorbeeld het tuinset zakt automatisch mee met de ondergrond het terras, maar de hoogte hiervan is afzonderlijk in te stellen. Dit kan t.o.v. peilhoogte boven en onder nul. Probeer direct

Leaf5Leaf6