In dit artikel

Opslaan en steeds weer verder tekenen is een optie, maar wie wil roept ergens halverwege de hulp in van een professional. Via www.tekenjetuin.nl is die eenvoudig te vinden!

De digitale ontwikkelingen tijdens de afgelopen jaren hebben de wereld nogal op zijn kop gezet. Zo hebben bijvoorbeeld winkels te lijden onder internetverkoop en is het aantal beroepsfotografen afgenomen omdat veel mensen hun memorabele momenten zelf met een handzame digitale camera of mobiele telefoon vastleggen. Ook creatieve processen, zoals bijvoorbeeld het schetsen van een tuinontwerp, zijn met de digitale technieken van tegenwoordig voor iedereen toegankelijk – en begrijpbaar! – geworden. Zeker nu een op de computer gemaakte tuinplattegrond met één druk op de knop in 3D verschijnt.

Behalve voor de particulier heeft het digitale tekenen ook voor de hovenier of tuinontwerper toegevoegde waarde. Hoe lastig is het immers om een creatief proces – wat het vormgeven van een tuin uiteindelijk is – in woorden aan een klant over te brengen? Als vormgever werk je immers vanuit gevoel en ervaring en in de praktijk komt het zelden voor dat een klant zich direct een beeld kan vormen bij de ruimtelijke indeling van een getekend plat vlak. Laat staan dat die klant enig zicht heeft op wat er voor nodig is om de getekende tuin in goede gezondheid tot volle wasdom te laten komen. Een solide ontwikkeling van een pas uitgevoerde tuin vraagt immers jarenlange vakkundige begeleiding. Dan hebben architecten van gebouwen het makkelijker; na de bouw is het eindresultaat meteen zichtbaar en onderhoud is in de regel beperkt.

Hoe dan ook; voor elke tuinontwerper is het essentieel dat deze beschikt over een gezonde dosis zelfverzekerdheid, ruime werkervaring en een goede woordenschat. Alleen daarmee kan hij de klant aan de hand van een ‘platte’ tekening op papier overtuigen dat deze de juiste keuze maakt. Vertrouwen speelt tijdens het hele ontwerpproces een essentiële rol en hoe meer ondersteuning een ontwerper kan bieden, hoe beter de samenwerking. Tekenjetuin® is daarom het perfecte ontwerp gereedschap.

Leaf5Leaf6