In dit artikel

Meest gebruikte houtsoort bij Van Vliet Kastanjehout is het hout van de tamme kastanje, Castanea sativa. Door de ruwe afwerking sluit het materiaal perfect aan op de beplanting. Vers hout is nog licht van kleur maar verandert later in een meer natuurlijke bruingrijze tint. Hekwerken van kastanjehout zijn duurzaam, natuurlijk, milieuvriendelijk en hebben een landelijke uitstraling. De hekwerken zijn in verschillende maten leverbaar, inclusief palen om ze aan te bevestigen. Behalve kastanjehout zijn ook eikenhout en hout van Lariks en Pseudotsuga (de douglas)  ideaal voor toepassing in de buitenruimte. Zo is tropisch hardhout gelukkig steeds minder nodig!

Hekwerk van kastanjehout houdt hier een dikke laag bladeren bijeen. Onder die bladlaag heeft een grote Gunnera zich voor de winter teruggetrokken. Sierlijk eikenhouten hekwerk dat na jaren een enigszins verweerde, natuurlijke uitstraling heeft gekregen. Het hekwerk is een perfecte steun voor rozen en Clematis.

Een begrenzing van horizontaal geplaatste ruwe eiken stammen. De tussenruimtes voorkomen een ‘opgesloten gevoel’ en geven varens speelruimte om er tussendoor te groeien. Tuinontwerpster Mariette van Hees gebruikte afgezaagde appelstammen om een natuurlijk hekwerk mee te maken.Tussen de stammen hebben planten genoeg ruimte om zich te ontwikkelen zoals hiernaast een paarse judaspenning.

Leaf5Leaf6