In dit artikel

Een tuinontwerp maken is populairder dan ooit! Doordat we veel thuis zijn en hier meer tijd doorbrengen dan ooit is er daadwerkelijk ook meer tijd om de tuin op de schop te nemen. Denk voordat je begint met het maken van een tuinontwerp goed na over de basis. Een tuin ontwerpen doe je gratis, makkelijk en online met de tekentool van tekenjetuin.nl. Huis en tuin worden nog meer dan ooit onze veilige havens. Een plek waar je samen met je gezin kunt ontspannen, waar je geniet van het groen in je nabije omgeving, of waar je je eigen groenten kweekt.

Wil je beginnen met het gratis tuinontwerp voor jouw tuin?

Ontvang gratis account

Tuinontwerp met garDsign

Sinds 2012 is tekenjetuin.nl h茅t online tekenprogramma waarmee jij een gratis tuinontwerp kunt maken. Met een account krijg je 30 dagen gratis toegang tot het programma om een tuinontwerp te maken. Dit gratis account heb je snel aangemaakt. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een tuin ontwerp te maken en een offerte op te vragen bij een professional. Stap voor stap presenteert tekenjetuin.nl 谩lle keuzes en helpt je waar nodig.

De basis voor een goed tuinontwerp

Een goed tuinontwerp begint met de inventarisatie. Maak daarom eens een lijstje waarop je antwoorden geeft op:

 • Welke grondsoort ligt er in jouw tuin?
 • Zijn de materialen en beplanting nog zoals je het graag ziet?
 • Kijk eens naar jouw (in)directe omgeving. Moet je ergens rekening mee houden?
 • Wat zijn de afmetingen van jouw tuin? Wij hebben een handige tool om dit online te doen! Check de kavel import!
 • Heb je veel beplanting? Kijk dan eens naar een beregeningsinstallatie.
 • Waar/wanneer staat de zon/schaduw in jouw tuin? Dit kun je makkelijk simuleren met onze zon- en schaduw simulator!
 • Maak foto鈥檚 van jouw bestaande situatie.

Wat zijn jouw wensen en eisen voor het nieuwe tuinontwerp?

De tuin is voor veel mensen een plaats waar men tot rust komt. Bekijk eens of dit voor jou ook van toepassing is door de volgende zaken na te gaan:

 • Welke functies heeft mijn tuin nu? Wat mis ik en wat zou ik graag anders zien?
 • Wat is het budget waarmee je wilt gaan werken?
 • Accessoires maken een tuin persoonlijk. Bekijk eens of je hiermee wilt gaan werken.
 • Heb je inspiratie opgedaan? Plaats deze visuele aspecten dan eens in een moodboard!
 • Controleer of je vergunningen moet aanvragen voor het aanpassen van jouw tuin.

Tuinontwerp op maat

Heb je een lijstje gemaakt waarop je antwoord geeft op bovenstaande vragen? Dan is het nu tijd om deze lijst te vertalen naar een plan op maat die je vervolgens in 2D en聽3D聽kunt bekijken. Zo krijg je een n贸g beter beeld van de nieuwe tuin. Het mooie aan dit tuinontwerp programma is dat je z贸nder tekenervaring een ontwerp kunt maken van architect niveau!

Start dan nu met het gratis tuinontwerp voor jouw tuin.

Ontvang hier een gratis account

3D Tuinontwerp

Zodra jouw plannen zijn uitgewerkt in 2D, open je de 3D wereld met 茅茅n druk op de knop! Door hem in 3D te bekijken, krijg je een volledig beeld van je tuin. Ga virtueel op je nieuwe terras zitten en kijk of de zichtlijnen kloppen. Je kunt zien waar de zon en schaduw zich gedurende de dag zich bevinden en wat je tuin doet in de zomer of winter inclusief de verlichting. De 3D functie wordt automatisch gegenereerd. Controleer meteen even of je nieuwe tuin bij de stijl van het huist past. Ben je klaar en tevreden? Sla dan het tuin ontwerp op of druk het af in 2D en 3D.

Lees hier meer over 3D tuinontwerp

Het tuinontwerp stappenplan

Ga je zelf aan de slag met jouw tuinontwerp? Volg dan het tuinontwerp stappenplan van tekenjetuin.nl

Online tuinontwerp

Starten met het tekenen van jouw tuin? Met het tuin tekenprogramma van tekenjetuin.nl, teken je gratis online jouw droomtuin. Gebruik de bewateringsplanner, zon-en schaduw simulator en de plantenencyclopedie om tot een compleet tuinontwerp te komen.

Lees hier meer over het ontwerpen van jouw tuin

Moodboard maken

Een moodboard is een digitale collectie waar jij al jouw inspiratie op kwijt kunt. Je cre毛ert een concept, idee of gedachte voordat je aan de uitvoering begint.

Lees hier meer over het maken van een moodboard

Luchtfoto鈥檚 van de tuin laden

Meten is weten en met de tekentool van tekenjetuin gaat dat wel heel snel en gemakkelijk! In ons programma kun je heel eenvoudig aan de hand van een luchtfoto alle maten van het perceel uitlezen. Je hoeft enkel je postcode en huisnummer in te voeren!

Lees hier meer over de luchtfoto鈥檚

Tuinontwerp pakketten

Om onze tekentool volledig aan te laten sluiten op jouw wensen, hebben wij verschillende pakketten gemaakt voor de particulier en professional in abonnementsvorm. Ieder pakket heeft zijn eigen voordelen en geeft je meer of minder functionaliteiten.

Lees hier meer over tuinontwerp pakketten voor particulieren

Cursus tuinontwerp

Een tuin ontwerpen kan al een hele tijd gemakkelijk in eigen beheer door het online tuinontwerpprogramma van tekenjetuin.nl. Door deze tool te combineren met bijbehorende cursus tuinontwerpen, wordt het tekenen van jouw tuin n贸g leuker en gedetailleerder. Wil jij alle tools optimaal benutten? Begin dan met onze nieuwe cursus tuinontwerp!

Lees hier meer over de cursus tuinontwerp voor particulieren

Tips voor het tekenen van jouw tuin

Ontdek waar alle je al onze handige tools voor kunt gebruiken. Daarnaast geven we je tips over het maken van jouw terras, hoe te kiezen voor de juiste materialen en welk type schutting het best bij jouw tuin past!

Lees hier alle tips voor het tekenen van jouw tuin

Leaf5Leaf6